لابد برای شما هم اتفاق افتاده است، هنگامی که برای سفر خارجی تصمیم می گیرید و یا زمانی که قصد خرید از سایت های فروشگاهی بین المللی مثل آمازون را دارید یا حتی وقتی می خواهید تبادل مالی با شرکت های بین المللی داشته باشید و یا هزینه آزمون های بین المللی مثل تافل، آیلتس، GRE را بپردازید، یکی از بزرگترین دغدغه های شما مسئله پرداخت های مالی بین المللی است که با آن مواجه می شوید؛ در این زمان، سوالاتی از قبیل چگونه پرداخت بین المللی انجام دهم؟ کارته ای اعتباری بین المللی کدامند و چگونه می توان آنها را تهیه کرد؟ مستر کارت یا ویزا کارت چیست؟
این دو کارت با هم چه تفاوتی دارند؟ چگونه هتل رزرو کنیم؟ چگونه مستر کارت مجازی بگیریم؟ در ذهن شما شکل می گیرد؛ برای پاسخ به تمام این سوالات تا پایان این نوشتار با ما همراه باشید. در ابتدا به تعریف مستر کارت و ویزا کارت و بررسی هر کدام می پردازیم تا شما به تفاوت ها و شباهت این دو کارت اعتباری بین المللی پی ببرید و بهتر بتوانید درباره تهیه هر کدام تصمیم بگیرید.
مستر کارت چیست؟
یک کمپانی خدمات مالی امریکایی است که دفتر اصلی آن در نیورک آمریکا واقع شده است. در واقع مستر کارت یکی از کارت های اعتباری معتبر جهان تلقی می شود که بیش از 140 شعبه نمایندگی در سراسر دنیا دارد و با داشتن ۳٬۰۰۰٬۰۰۰ دستگاه پایانه ATM و P.O.S رتبه اول مبادلات مالی را داراست.
بهتر است اینطور بگوییم که مستر کارت یک کیف پول است و شما با دارا بودن آن که هزینه کارمزد پایینی دارد، قادر به خرید از تمامی فروشگاه های بین المللی و اینترنتی هستید، همچنین امکان تبادل مالی با شرکت های بین المللی و انتقال پول از شعب ارزی بانک های بین المللی، صرافی ها و بانک های اینترنتی، دریافت صورت حساب روزانه نیز برای شما فراهم است، چرا که این کارت اعتباری در بسیاری از کشورها پشتیبانی می شود.
علاوه بر این ها، شما با مراجعه به دستگاه های خودپرداز، می توانید وجه نقد دریافت کنید. با این حال، به علت تحریم، تهیه و استفاده از مستر کارت برای ساکنان ایران با موانعی روبرو است که خوشبختانه موسساتی وجود دارند که این مسیر را برای متقاضیان هموار نموده و می توانند مستر کارت را از کشورهای خارجی دریافت می کنند.
ویزا کارت چیست؟
ویزا کارت نیز همچون مستر کارت یک کارت اعتباری بین المللی است و خدمات مشابهی ارائه می کند. شما با دارا بودن ویزا کارت می توانید به کشورهای دیگر پول ارسال یا دریافت کنید و از سایت های اینترنتی خرید انجام دهید.
همچنین مانند مستر کارت در کشورهای محتلف اقدام به خرید کنید یا وجه نقد برداشت کرده و انتقال پول انجام دهید. ویزا کارت هم به علت تحریم در ایران فعالیتی ندارد و برای تهیه آن مسیر مشابهی که پیشتر ذکر شده طی می شود، با این وجود تفاوت اندکی بین این دو نوع کارت وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
قابل ذکر است که مستر کارت و ویزا کارت به دو نوع فیزیکی و مجازی قابل تهیه است که مستر/ویزا کارتهای فیزیکی مثل کارت های بانکی معمولی که یک شماره 16 رقمی روی آنها درج شده است و با استفاده از cvv2 و تاریخ انقضای روی کارت میتوانید با آن خرید حضوری انجام دهید. اما در مستر/ ویزا کارتهای مجازی، کارت فیزیکی نخواهید داشت و اطلاعات حساب و کارت برای شما ارسال شده و صرفا برای خریدهای اینترنتی و انتقال وجه یا تبادل مالی با شرکت های بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد.
تفاوت و شباهت مستر کارت و ویزا کارت
همانطور که گفتیم تفاوت چندانی بین این دو کارت وجود ندارد و رقابت بسیاری با یکدیگر داشته و در سراسر دنیا شناخته شده هستند، ولی هر دو کارت گستردگی زیادی دارند و اکثر فروشگاههای اینترنتی هر دو را قبول میکنند و احتمال اینکه فروشگاهی یکی از آنها را نپذیرد، بسیار اندک است.
در خریدهای آنلاین یا استفاده از خودپردازها به هم شکل است و از هر دو کارت اعتباری ویزا/مسترکارت میتوان استفاده کرد. عموما 99% پایانه های ویزا کارت و مستر کارت یکی هستند و این دو شبکه وسیع ترین خدمات مالی دنیا را در سراسر دنیا ارائه می کنند ولی به اعتقاد عموم افراد، شبکه ویزاکارت در امریکا بهتر پاسخگویی دارد و مسترکارت در دیگر نقاط دنیا پاسخ گویی بهتری را داراست.
در واقع بانک ها کارت های اعتباری را دسته بندی و نام گذاری می کنند و همین عامل موجب تفاوت های اندک بین ویزا کارت و مسترکارت می شود. به طور مثال، طبقهبندی کارت ها به گلد، کلاسیک و… صرفا کاربرد داخل بانکی دارد.
امکان دارد یک بانک به ویزا کارت خود که روزانه 2000 دلار سقف برداشت دارد نام «کلاسیک» بدهد و دیگری به این کارت نام ویزاکارت سفید را بدهد. همچنین این امکان وجود دارد که ویزاکارت یک بانک سقف برداشت روزانه 1500 دلار و دیگری سقف برداشت 4000 دلار داشته باشد.
انواع مسترکارتها
به صورت کلی می توان مسترکارتها به سه دسته زیر تقسیم کرد:
- مسترکارتهای استاندارد: این کارت برای خرید از سایت های فروشگاهی یا رزرو هتل و پرداخت هزینه آزمون ها گزینه مناسبی است.
- مسترکارتهای گلد: این کارت از بهترین گزینه های برای افرادی است که به سفرهای خارجی می روند، چرا که مسترکارتهای گلد دارای تخفیفها و پیشنهادها هیجانانگیزی است که در طی سفر می توان از آن ها استفاده کرد. مثلا میتوانید هتل رزرو کنید، ماشین اجارهای پیدا کنید و…
اما استفاده از این مسترکارت های گلد محدودیت هایی دارد. به این معنا که باید به طور ماهیانه خریدهای خود را به حداکثر 60 خرید با ارزش 60 هزار دلار محدود کنید. همچنین، محدودیت روزانه این مستر کارتها 20 تراکنش است که به طور کلی ارزش این 20 تراکنش نباید بیشتر از 4 هزار دلار باشد.
- مسترکارتهای پلاتینیوم: این کارت ها محدودیت های مسترکارت های استاندارد و گلد را ندارند و مناسب افرادی هستند که به طور مداوم از مستر کارت خود استفاده می کند.
- در واقع، این نوع از مسترکارت ها محدودیتی در استفاده ندارد و دارای بالاترین حد ممکن هستند که میتوان آن را بیمه کرد و البته هزینه تهیه مسترکارت های پلاتینیوم در مقایسه با کارت های گلد و استاندارد بسیار بیشتر است. بنابراین اگر بودجه لازم برای این کار دارید، ما به شما مسترکارت های پلاتینیوم را پیشنهاد می کنیم.
چگونه مستر کارت یا ویزا کارت بگیریم؟
تهیه هر کارت اعتباری نیازمند طی کردن پروسه مشخصی است، که مستر کارت و یا ویزاکارت نیز از این قاعده مستثنا نیست. بنابراین توجه به شرایط زیر الزامی است:
- ثبت درخواست صدور کارت های اعتباری در وب سایت موسسه مربوطه
- پر کردن فرم مربوط
- عکس در سایز پاسپورت
- اسکن مدارک هویتی مثل پاسپورت
- مدارک اقامتی از جمله قبض آب و برق، گواهینامه رانندگی
- اظهارات بانکی و …
- پرداخت مبلغ پیش پرداخت
در نهایت بهتر است به این نکته اشاره داشته باشیم که به علت تحریم های موجود، به منظور تهیه مسترکارت و ویزاکارت ضروری است که از خدمات موسسات و مجموعه هایی که این خدمات را ارائه می کنند، استفاده نمایید. به طور معمول پس از ارسال مدارک، صدور ویزاکارت و مسترکارت حداقل تا ده روز کاری زمان می برد.
جمعبندی
استفاده از کارت های اعتباری مالی متصل به شبکه بانکی جهانی یکی از ضروری ترین نیازهای روز دنیاست. حال که با دو نوع از شناخته شده ترین کارت های اعتباری بین المللی آشنا شده اید و نیز به روش تهیه آن ها پی برده اید، با سهولت بیشتری می توانید نسبت به اخذ هر کدام از این دو کارت اقدام فرمایید.
در واقع فرق چندانی ندارد که تصمیم گرفته اید از مستر کارت استفاده کنید و یا ویزا کارت را گزینه بهتری برای خود میدانید. آن چه در این میان حائز اهمیت است، آن است که با شناخت کافی نسبت به تهیه و استفاده کارت های اعتباری بین المللی اقدام کنید و تجربه خوبی را رقم بزنید.